Kawior – jaki byłby świat bez tego surowca?

12 listopada 2017 Off By Beata
płytki elewacyjne zewnętrzne ścieków systemy logistyczne

Kawior – drogi produkt niejednokrotnie świadczący o luksusie. Zdania na temat jego walorów smakowych są podzielone – jedni go kochają, innie nie mogą przełknąć. Nie mniej jednak – kawior to cenny produkt wykorzystywany w przemyśle spożywczym oraz kosmetycznym. Gdyby przymknąć nieco oko, kawior wykorzystywany jest w niemal każdej gałęzi przemysłu – na najważniejszych spotkaniach najbogatszych biznesmenów na stołach jest obecny właśnie kawior… Kawior to inaczej ikra ryb. Może być biały, czarny, czerwony. Sprzedaje się go w małych słoiczkach i najlepiej smakuje z blinami, które nie zabijają jego smaku.

Kawior wykorzystywany jest dobrych, drogich restauracjach – jako dodatek do dań. Kawior znalazł także swoje zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Jest polecany szczególnie dla osób charakteryzujących się dojrzałą skórą – zapobiega procesom starzenia się skóry. Szybko i sprawnie regeneruje naskórek, przez co skóra jest jędrna. To wszystko za sprawą zawartości w kawiorze np. witaminy A, aminokwasów oraz szeregu mikroelementów z potasem i krzemem na czele.