Produkcja a wydajność

Produkcja a wydajność

24 lipca 2017 Wyłącz przez Beata
skora.wspolczesnamedycyna.com.pl http://www.sztandar.info http://ewpa-sklep.pl/category/osprzet-frezarki-do-pni

Wszystkie gałęzi przemysłu, w których ważne jest dostarczenie konsumentom dobrej jakości towaru, zmagają się z problemami dotyczącymi wydajności. Efektywna produkcja jest coraz ważniejsza także w przemyśle spożywczym, ponieważ zapotrzebowanie na żywność jest wysokie i nic nie wskazuje na to, aby miało spaść.

Model produkcji wysokowydajnej ma swoje dobre i gorsze strony. Plusem jest to, że towaru nie brakuje i zawsze możemy mieć go na świeżo i szybko.

Minus jest taki, że dla podniesienia wydajności część zakładów idzie na skróty i korzysta z surowców niższej jakości, polepszaczy, wypełniaczy i tak dalej. Stanowi to spory problem chociażby w przypadku pieczywa, które nawet w małych lokalnych piekarniach jest coraz częściej wytwarzane z użyciem metod dalekich od tradycyjnych.

Połączenie wysokiej wydajności z tradycyjnymi recepturami jest coraz trudniejsze i nierzadko ma więcej wspólnego ze sprawnym marketingiem niż z rzeczywistością. Dlatego tak istotna jest dziś konsumencka świadomość i realna umiejętność odróżnienia dobrego towaru od słabego.